IKK Speelwijzer - Advies - Bemiddeling - Coaching - Dramatherapie

IKK SPEELWIJZER

Over mij

IKK Speelwijzer - Advies - Bemiddeling - Coaching - Dramatherapie

WIE BEN IK?

Ik ben Barbara Jonkman

Een naam met zeven letters. Het zegt nog niet zoveel over wie ik ben, toch is dit het antwoord dat we met zijn allen geven op die vraag šŸ˜‰ Vrouw, moeder, (klein)dochter, zus(je), pedagogisch coach, dramatherapeut, tante, eigenaar van een hond, intuĆÆtieve schrijver, energetisch therapeut. Het zegt nog lang niet alles.

Ik merk dat iedereen eigenlijk wel een antwoord heeft op deze vraag, maar toch niet helemaal volledig weet wie hij of zij is. Ik heb dan ook als missie om mensen weer terug te brengen naar hun eigen kracht.

4

Jaar
ERVARING

Wat wil je later worden?

Al heel vanaf dat ik klein was gaf ik als antwoord op deze vraag ‘juf’. Het leek me superleuk om mensen iets nieuws te mogen leren. Wijzer te mogen maken. Door een ingrijpende verandering in mijn leven kwam ik in aanraking met een psycholoog. Ik had hier veel waardevolle gesprekken, al bleven de activiteiten die we deden me beter bij. Ik ontdekte dat een psycholoog ook mensen iets leert, net als een juf.Ā 

De inhoud, het effect was alleen anders. Mijn jarenlange beleving dat ik juf zou worden veranderde: ik wilde psycholoog worden. Wandelend met de hond stelde ik me voor hoe ik als psycholoog zou zijn. Ik vroeg me ook geregeld af hoe mensen nu echt precies werken. Ik wilde hun gedrag op een diep niveau begrijpen. Eigenlijk voelde ik als kind al wat mijn missie hier op aarde is. Alles kwam samen in de opleiding tot creatief therapeut.Ā 

Aan het eind van de opleiding raakte ik mezelf weer kwijt, in het moederschap. Daar ontstond de transformatie die me heeft doen beseffen dat ik mensen wil begeleiden om vanuit hun eigen kracht en intuĆÆtie zichzelf te zijn en blijven in de opvoeding van kinderen aan de hand van werkvormen.

Die andere moeders doen ook maar wat?

Ik dacht mezelf te kennen, maar liep constant achter de feiten aan. Constant geconfronteerd met alles waar ik niet goed in was, alles wat ik na liet.

Ik zat zo vast in mijn gedachten. Negatieve gedachten, ik voelde me een slechte moeder, huisvrouw Ć©n partner. Ik ontleende mijn zelfbeeld aan die rollen.

Daarbij voelde ik me heel alleen: er was geen roze wolk, mijn vriendinnen hadden nog geen baby’s en we woonden buitenaf. “Je hoort blij te zijn” en vele andere gedachten gingen door mijn hoofd. Aangepraat door de omgeving. Ik wilde niet anders zijn dan anderen, maar was dat wel. Dit kreeg ik ook in gesprekken met anderen terug: “wat een mooie kijk en benadering heb jij.”

Mijn drie kinderen spiegelen ook allemaal in hun spel iets, het zijn mijn grootste boodschappers. Mijn zoon spiegelt de boosheid die als een rode draad door mijn leven gaat. Mijn oudste dochter laat mij weer plezier en spelen zien en mijn jongste brengt me naar mijn intuĆÆtie. Door steeds meer te praten over waar ik mee zat, ontdekte ik bovendien dat veel andere moeders met precies hetzelfde zitten.

Gedachtespinsels die maken dat we van ons intuĆÆtie verwijderd raken.

Door weer meer te gaan spelen en te doen, en te vertrouwen op mijn goed ontwikkelde intuĆÆtie, kreeg ik steeds meer grip op mijn leven terug.

Denken voelen handelen in balans
Steeds meer zag ik de boodschappen van mijn kinderen hun spel. Ik zag weer dat iedereen van spelen wijzer wordt. Spel van kinderen observeren leert je veel, net als zelf spelen. Ik haal uit het spel van een kind een boodschap. Het krijgen van zo’n boodschap laat jou weten wat je zelf kunt gaan doen aan een situatie. Leren dat lastig gedrag van kinderen een boodschap heeft, dat alle triggers die jij tegenkomt in je werk of gezinsleven een leermoment kunnen zijn. Dat ook spelen jou kan helpen met je obstakels.

We raken verstrikt in onze gedachten en vergeten dat ‘denken, voelen en handelen’ met elkaar in balans hoort te zijn om te kunnen leven volgens je eigen authenticiteit.

IKK Speelwijzer - Advies - Bemiddeling - Coaching - Dramatherapie

Ervaar balans & leid je leven met meer compassie

Door het coachen van professional opvoeders, en de gesprekken met mede-moeders kwam ik steeds meer tot het besef dat mijn werkvormen helpend zijn bij de vraagstukken waar iemand door vastloop in zijn/haar leven. Wij gooien samen jouw -onzekermakende- gedachten op het gebied van werk, relatie, opvoeding en/of jezelf weg, zodat jij weer balans ervaart en met meer compassie je leven weer kunt LEIDEN.

Door de werkvormen die er tijdens de coaching worden gebruikt ervaar jij gelijk hoe het anders kan in je leven. Gelijk ervaren zorgt ervoor dat je al geƫxperimenteerd hebt hoe het is om uit je comfortzone te gaan. De succeservaring die je opdoet draagt eraan bij dat jij vaker dit gedrag gaat uitvoeren. Jij ervaart gelijk hoe het zou zijn als.. en omdat je dat al hebt ervaren: is de kans groter dat je het vaker doet.
In de coaching brengen we ‘denken, voelen en handelen’ door middel van werkvormen weer in balans. Je doet succeservaringen op en ontdekt jouw authentieke antwoorden op je eigen problemen.

SPEELWIJZER

Mijn aanbod

Geen langslepende gesprekken. Veel ervaren, doen en in beweging zijn draagt bij aan de bewustwording die jou weer naar je ware zelf brengt.
IKK Speelwijzer - Advies - Bemiddeling - Coaching - Dramatherapie
Bij mij kun je terecht als je een extern Pedagogisch Coach zoekt met een aanbod op maat gemaakt voor jouw organisatie.
IKK Speelwijzer - Advies - Bemiddeling - Coaching - Dramatherapie
Je hebt eigenlijk net als iedere ouders maar Ć©Ć©n doel in de opvoeding: je kind gelukkig zien.