IKK Speelwijzer - Advies - Bemiddeling - Coaching - Dramatherapie

IKK SPEELWIJZER

Op ontdekkingsreis

IKK Speelwijzer - Advies - Bemiddeling - Coaching - Dramatherapie

Je hebt eigenlijk net als iedere ouders maar één doel in de opvoeding: je kind gelukkig zien.

Zij gelukkig, dan ben jij gelukkig. Een warm, ontspannen en tevreden gevoel schijnt dan over jouw manier van opvoeden. Het lukt je alleen niet altijd, soms overschaduwen gedrag of de emoties van je kind het gevoel van ontspanning. Gedrag en emoties waar je je geen raad mee weet, waar je van merkt dat jouw kind ergens mee worstelt en daar niet uitkomt.

Op zo’n moment gaan jouw eigen gedachten met je aan de haal.

Je krijgt de volgende gevoelens:

Uit alle macht en vanuit de beste bedoelingen probeer je het een na het ander om verandering te brengen in de situatie. Niks werkt echt.

Je zoekt tips, adviezen, boeken, cursussen en herkenning bij andere ouders in de hoop de patronen die zich ontwikkelen in jouw gezin te kunnen doorbreken.

Het lukt je niet er verandering in aan te brengen. Je weet heel goed wat er moet veranderen maar dat heeft maar geen blijvend resultaat.

Je kent ongetwijfeld de uitdrukking “verandering komt van binnenuit”. Als jij gevoeld en ervaren hebt wat er kan veranderen voor jou is je hele systeem sneller geneigd het anders te doen. Door enkel te praten over waar je mee zit, te lezen of zien welke tips anderen geven veranderd er voor jou niks.

IKK SPEELWIJZER

Dat kan anders

Werk je met mij samen, dan kies je voor het stappen uit je comfortzone. Je maakt de connectie met jezelf en je kind. Samen kom je op de oplossingen en antwoorden die ook écht werken. Omdat zowel jij als je kind hier tegelijkertijd mee oefent, groei je samen. Een samenwerking vol plezier en verbinding waardoor jij je kind beter gaat begrijpen, beter kunt begeleiden bij zijn ontwikkeling en zelf inzicht krijgt in wat het gedrag over jou zegt, en tegelijkertijd je kind vooruithelpt!

Jouw kind ervaart namelijk dat het jou niet meer hoeft te spiegelen, omdat het weet dat je ervan gegroeid bent.
Dit is anders dan wanneer alléén JIJ gecoacht wordt: je kind blijft je dan triggeren en jij blijft machteloos NADENKEN wat je ook alweer geoefend hebt. Waardoor het niet gaat werken en verandering moeilijk op gang komt

Ik kan iets voor je doen wanneer je kind:

en je niet meer weet wat je anders kan doen

IKK Speelwijzer - Advies - Bemiddeling - Coaching - Dramatherapie

Ga jij voor een langdurige samenwerking en hechte relatie met je kind?

Maak je klaar om op ontdekkingsreis te gaan.
Praktisch ziet het er zo uit:
* soms wordt een kind getriggerd door een broer/zus, dan kan die broer / zus er ook bij zijn.

Hoe werkt ervarend leren?

Veel coaching en therapie is gericht op het veranderen van jouw gedachten. Veel informatie die we kregen is ook informatie rechtstreeks voor ons brein. Een van de etterbakken in ons brein is ons ego. Deze zit vol met overtuigingen en oordelen waaruit wij beslissingen maken.

Om gedrag te kunnen veranderen is veel wilskracht nodig, je hebt een aantal dagen een positieve mindset en daarna verslapt het.

Triggers die van invloed zijn op jouw wil om te veranderen. Sta je dan voor een moeilijke situatie, dan laat je de kop snel hangen. Je hoofd wil op dat moment zo snel mogelijk veiligheid en weinig verlies van energie. Wat je altijd doet, kost het minst energie en dus voer je dat uit. “Zie je wel” oordeelt je ego.

Bij ervarende coaching gaan we in op de antwoorden die jij in jezelf hebt. Door actieve werkvormen in te zetten die jou stimuleren buiten je comfortzone te komen, ga jij niet alleen dénken maar ook voelen en ervaren hoe het zou zijn als je ‘het anders doet’.

Zodra je hebt ontdekt wat je anders kan doen, visualiseren of spelen we na hoe het zou zijn als je last hebt van een van jouw triggers. Hoe ga je het nieuwe gedrag, wat je zelf hebt ontdekt over jezelf, toepassen in ‘the heat of the moment’. Door hierin ervaring op te doen, gaat jouw hele systeem samenwerken. Je hebt een positieve ervaring op gedaan: je kunt dit! Het voelde bovendien ook goed, dat vraagt naar meer.

Oefenen met je kind samen

Anders dan vele ouder/kindcoaching is deze gericht op jullie groei samen. Jij mag oefenen met je kind daardoor kom je meer in contact en verbinding met je kind. Je groeit samen met je kind, beide factoren spelen immers op elkaar in. Binnen de coaching doe je positieve ervaringen op, jouw brein gaat je aansturen om dat ook buiten de coaching zo te doen. Zoveel plezier, connectie en verbinding. Zélfs als je wel weer getriggerd wordt! Daar wil je brein veel vaker mee te maken hebben. Jouw brein stuurt je dan aan om dat ook te doen, buiten de coaching. Precies waar je het geleerde nodig hebt en veranderen wil.

Hoe komt dit?

Hersens onthouden beelden beter dan tekst. Het beeld van de ervaring die je tijdens de coaching hebt opgedaan, wordt door je brein gebruikt in situaties buiten de coaching die overeenkomen met de realiteit. Je hersens verkiezen dan positieve succeservaringen boven de negatieve. Jij verliest minder vaak jezelf en komt meer in contact met alles wat jij bent.

Gedrag is te veranderen en dat red je soms niet alleen. Mocht je samen met jou kind antwoorden boven tafel willen krijgen. Samen willen groeien. De relatie met je kind willen verbeteren. De patronen waar je nu allebei in zit willen doorbreken. Klik dan op de knop hieronder en ik neem contact met je op!